SEAS – újfajta megközelítés a gerincferdülés kezelésében

A páciens képességéhez igazodó önállóan megvalósítható korrekciós tréning. A cél itt is a gerinc kiegyenesítése, amely statikus és dinamikus gyakorlatokkal tud megvalósulni, a terapeuta döntése alapján nem előre meghatározott kötelező gyakorlatsorokról van szó, hanem az egyéni görbület sajátosságához egyén képességeihez kialakított speciális gyakorlatokból áll.

A módszer lényege az önkorrekció, azaz a korrigált testtartás kialakítása, melyet más módszerekkel ellentétben nem passzívan külső erő ill. eszköz alkalmazásával hozunk létre, hanem aktívan, a saját izomzat alkalmazásával, de a szabályok betartásával alakítunk ki. A megtanult beállítás után a stabilizálást a korrekciós helyzet nehezített megtartásával érjük el. Mivel hétköznapokban általában függőleges testhelyzetben vagyunk (ülés, állás, járás, futás) ez a beállítás is függőlegesen kerül betanításra ülő helyzetben, melyre később mozgássorokat lehet ráépíteni, amit a gyógytornász adaptál az egyén képességéhez.

A kezelés előnyei, elérhető eredmények

  • Statikus és dinamikus gyakorlatok variálása a valós élethelyzetnek, a mindennapokban használt mozgásmintáknak megfelelően, amilyen testtartásban tölti a napjait, például irodában ül, autót vezet, zongorázik.
  • A korrekciós tartás reflexessé tétele
  • Dinamikus, instabil helyzetek alkalmazása

Jelentkezzen be most gerincterápiás központunkba!