Medical fitness

Mindenhonnan azt halljuk manapság, hogy tessék sportolni, fittebbnek lenni és akkor megváltozik az életünk.

Ez szerintünk is így van, de mi van azokkal akik valamilyen sérülés, visszatérő fájdalom, mozgásszervi probléma, túlsúly, életkor stb. miatt nem mernek elmenni egy fitness terembe, mert félnek az esetleges újrasérüléstől?

Nekik ajánljuk Medical Fitness szolgáltatásunkat, ahol gyógytornászaink az edzők, és az ön problémáinak figyelembevételével állítjuk össze az edzéstervet. Persze nem tudunk kibújni a bőrünkből, úgyhogy komoly hangsúlyt fektetünk a precíz kivitelezésre, folyamatosan korrigálunk, az ön állapotához igazodva építjük fel a  terhelést és haladunk a minél funkcionálisabb gyakorlatok felé. Természetesen mindezt csak azután, hogy kiderítettük az ön fájdalmának okát és azt korrigáltuk. 

Gondoljunk bele, ha van egy ingoványos talaj és elkezdünk rá házat építeni mi lesz annak a vége? Attól tartunk, bizonyos magasságnál a ház összedől… Ezért kell először az alapokat megszilárdítani, elhárítani az akadályokat, előkészíteni a testet a terhelésre és utána indulhat a munka!

Ehhez speciálisan képzett, analitikusan gondolkodó szakemberre van szükség. Így biztonságban érezheti magát nálunk!

A gerinc szereti a mozgást, de a művészet abban áll, hogy megtaláljuk az aktuális állapotához való terhelést.

Joggal azt gondolhatják, ha folyamatosan fáj valami, akkor nincs itt a sportolás ideje, de ebben tévednek. A kérdés inkább az, hogy milyen sportot válasszunk és természetesen arra az adott terhelésre fel is kell készülni. Mit jelent ez? 

Az intenzívebb tréning megkezdése előtt fel kell térképezni azokat a faktorokat amik miatt a fájdalom még mindig fennáll vagy rendszeresen visszatér. Az első lépés ezek megszüntetése.

Utána helyre kell állítani az optimális izomműködést. Ez a fájdalom miatt beépült hibás mozgásminták korrekcióját és a stabilizáló izmok újraindítását jelenti. 

Ha ezzel is megvagyunk, akkor lehet fokozni a terhelést, egyre inkább funkcionális mozgások felé. Mi főleg a saját testsúlyos edzéseket szeretjük. Nagyon kevés embernek van szüksége ugyanis nagy súlyok cipelésére, nálunk inkább a  mozgások precíz kivitelezésére, a dinamika és állóképesség fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt.