Craniosacralis terápia

A craniosacralis terápia egy olyan módszer, ami a szervezet öngyógyító, önkorrekciós mechanizmusait támogatja. Segít „megérkezni a testünkbe”, és megérteni, megérezni azokat a belső érzeteket, amik a fájdalmat mozgathatják, illetve adott esetben fenntartják.

Maga a terápia egy nagyon finom manuális technika, amit egy amerikai osteopatha orvos, Dr. John E. Upledger dolgozott ki, az 1970-es évek második felében.  A technika elsősorban a craniosacralis rendszerre épül, melynek négy anatómiai összetevője van.

A craniosacralis kezelések során finom manuális (kézzel végzett) érintések segítségével optimalizálható a szövetek minősége, enyhe nyomást gyakorolva a test fascia rétegeire, a gerincoszlopra illetve a koponyacsontok mikromozgásaira, változás hozható létre ebben a ritmikus mozgásban, elősegítve ezzel a test szöveteinek belső harmonikus mozgását.

A terápia különlegessége a komplexitása. Egyszerre hat fizikális, mentális és érzelmi szinten is. Szintén Upledger dolgozta ki az úgynevezett Somato Emotional Release ® technikát, a craniosacralis terápia magasabb szintjén a korábbi traumák testben rekedt fizikai lenyomatait és a hozzá tartozó negatív érzelmeket és energiát oldja.

A kezelés előnyei, elérhető eredmények

  • Javulnak az idegi funkciók
  • A feszes kötőszövetek, izomszövetek oldódnak

Jelentkezzen be most gerincterápiás központunkba!