Pataki Dalma

Vezető gyógytornász, Maitland manuálterapeuta, McKenzie terapeuta, Kinematic taping és neurodynamika oktató

1988 óta dolgozom gyógytornászként, ebből 18 éve foglalkozom gerincterápiával.

Elsősorban az alábbi ortopédiai problémák kezelésével foglalkozom:

  • porckorong sérv (idegbántalmakkal vagy anélkül)
  • kisizületi problémák
  • a gerinc statikai problémái
  • túlterhelés miatti derék-hát-nyak fájdalom
  • sportsérülések
  • perifériás idegfájdalom

A felsoroltakhoz kizárólag nemzetközileg elismert, tudományos bizonyítékokkal alátámasztott módszereket alkalmazok: Maitland manuálterápia, Mckenzie terápia, Kinematic taping, szegmentális stabilizációs tréning, perifériás idegmobilizálás, funkcionális tréning. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szakma nemzetközileg elismert nagyjaitól tanulhattam, akik világszerte oktatják ezeket a módszereket. Ezáltal nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi terápiás gyakorlatba, a világ különböző országaiban alkalmazott módszerekbe és megoldásokba is betekintést nyerhettem. A folyamatos fejlődés és tanulás mind a mai napig az életem része.
A tudományos igényesség iránti elkötelezettségemet, ugyanúgy mint szakmai tudásom nagy részét, mesteremnek, John Langendoennek köszönhetem. Ő tanított meg arra, hogy egy terápia akkor igazán hatékony, ha az okokat feltárva a gyökerüknél kezdjük el kezelni a problémákat.

A probléma sikeres kezelését és megoldását követően, megfelelő előkészítés után, fokozatosan vezetjük vissza a pácienst a szokásos, illetve az aktívabb, sportos életbe. Ezzel biztosítva, hogy a panaszok kiújulásának esélye jelentősen csökkenjen. Mind a kezelésekhez, mind pedig a kezelést követő „rehabilitációhoz” rendelkezésünkre áll minden szükséges személyi és tárgyi feltétel.

2009 óta tanítom is post-graduális képzéseken a Kinematic tapinget, a szegmentális stabilizációs tréninget, és a neurodynamikát. Graduális képzéseken tanítottam Debrecenben, Miskolcon illetve Mesterképzésben Budapesten, ezeket mára átadtam fiatal kollégámnak.

A Therapy4U Gerincterápiás központban egy új koncepció megvalósításán dolgozom. Magyarországon elsőként indítottuk el a gerincproblémával küzdők számára a Medical Fitness Koncepciót ahol gyógytornász szakember felügyelete mellett sportolhatnak azok, akinek derék-, nyak-, vagy hátproblémái vannak, a rendszeres mozgást viszont nem szeretnék feladni.