Még egy érdekes eset mára, Kata tollából!

Egy fiatal lány esetét szeretném bemutatni. 2 hónapos boka ficammal érkezett. 2 hónappal a sérülés után még nem tudott ráállni a lábára, nagyon furcsán, külső talpszélen járt és nagy fájdalma volt. Duzzadt és lilás volt az egész lábfeje.
 
Ijesztő volt látni, hogy ennyi idővel a sérülése után még a talpát se tudja lerakni a földre és az a kímélő tartás szinte rögzült…
 
Boka ficamnál a szalagok sérülése mellett az ízületeket alkotó csontok is elmozdulhatnak. Itt is ez állt a probléma hátterében, amit a nagy fájdalom és a megfelelő rögzítés hiánya tovább rontott.
 
Szépen, óvatosan, a fájdalmat kerülve, kezdtem el a manuálterápiát, hogy az ízületek megfelelő mozgását helyreállítsuk. Első célunk az volt, hogy rá tudjon állni a lábára. Ezt szerencsére hamar el tudtuk érni. De természetesen biceget még járás közben. Ennek a rendezése már jóval több időt vett igénybe.
 
A manuálterápia mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapott az aktív tréning is, speciális gyakorlatokkal erősítettük a lábát. 
 
Hónapok kellettek mire elértük azt, hogy sportolni, táncolni is tudjon.
 
Hétköznapinak tűnő sérülések is okozhatnak hosszantartó problémát, jobb idejében szakemberhez fordulni a gyorsabb, könnyebb gyógyulás érdekében.